diumenge, 27 de desembre del 2009

Una altra d'il·legalitats

Com anava dient "Spain it's different" també per moltes altres raons.
A hores d'ara i des de fa mesos ens van bombardejant amb "Bonos de Nueva Rumasa", i adverteixen que no estan fiscalitzats en cap cas per la CMNV: és a dir la Comisión Nacional del Mercado de Valores, entitat que vetlla per la legalitat de les transaccions de les empreses cotitzades...
Compte!, Nueva Rumasa no cotitza a Borsa!...
I aleshores què fa emetent bons?

Senzill, obté finançament. Grans quantitats de diners líquids que invertiran en empreses amb dificultats. Líquid (circulant) que d'altra banda les entitats anomenades d'estalvi, no els deixarien...
Ells prometent el 8% d'interès. Però no està controlat per cap administració que doni una major protecció a les persones que decideixin dipositar-hi els seus estalvis.


No cal que recordem l'escàndol Rumasa, però si que cal tenir present que la UE ha penalitzat l'Estat Espanyol pel fet que l'expropiació fou feta de manera irregular, a través de Decret Llei i no de llei d'expropiació: ERROR, les expropiacions es fan sempre per llei. Havent d'indemnitzar per moltes de les empreses que formaven el conglomerat. (Can Jorba, Banc Atlàntic...)

Un altre cas sonat d'expropiacions a Espanya és la soferta per Mario Conde el 1993. Un altre exemple de gestor que va voler fer-se empresari (com si fos tant senzill). A través de dues grans vendes va aconseguir tenir prou diners com per comprar-se un Banc (Banesto). Per culpa d'unes inversions temporals que limitaren la liquidesa del banc (accions sobre un banc competidor portuguès) i fou intervingut pel Banc d'Espanya un dia 28 de desembre: Quin dia dels sants Innocents!!!

Casos més propers que vull esmentar però no entrar-hi a fons són una modificació d'un edifici catalogat fet per ordenança municipal, sense que hagués estat descatalogat! (I el patrimoni de Barcelona a fer punyetes!!!).
O la darrera d'un ajuntament que s'apropia d'un bé immoble i a sobre no fa efectiu els pagaments que deu!...

Això demostra que estem en un país de lladres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada