dilluns, 29 de novembre del 2010

Que n'aprenguin!?

El vot de càstig, molt sovint és produeix per un desencantament generalitzat dels votants, la meva mateixa germana em comentava la setmana passada que no pretenia anar a votar perquè els polítics estan desconnectats del poble.
Realment és veritat, i haurien d'estar més propers a les necessitats.
Una mesura popular seria que els diputats rebaixessin no un 5% sinó que cobressin el SMI i hores segons el treball efectiu que duguéssim a terme uns complements salarials.

D'altra banda me n'adono que jo he dut a terme vot de càstig i antimesiànic, quan el candidat Mas diu que seran generosos; des de quan un partit que ha estat set anys en la travessa del desert polític, vol ser generós amb aquells qui l'han enviat a l'oposició?, i  realment és un comentari que prové de la secció de política, no és pas un acudit.

D'altra banda, cal felicitar als guanyadors, com sempre caldria fer, i de l'altra analitzar els perquès; potser si ERC hagués fet presidenta a la Tura i no al Montilla no estaríem parlant d'aquest daltabaix del Partit independentista.
Un altre aspecte a tenir en compte és l'aparició de SCI, Solidaritat Catalana per la Independència, una espècie d'híbrid amb dos fundadors, un provinent de CiU, l'altre d'ERC i el cap de llista per Barcelona és l'expresident del Barça.
Fins a dia d'avui només havia tingut un color polític, i en canvi he fuetejat el que havia votat fins ara, per què?

Considero que fer del candidat del PSC provinent d'Iznájar president de la Generalitat no és cap drama, no em sento etnicista i per tant els catalans no som millors que els altres, ni pixem colònia ni res de tot això, però el tarannà de la persona hi fa molt, i amb Maragall entenia que podien haver-hi llaços de catalanitat, amb en Montilla què quedava?

Ara bé el que no puc entendre són les campanyes dels partits que han governat, ja que han estat socis i ERC mantenia el discurs: "Gent valenta" i el PSC:  "Nosaltres no som independentistes".
Quina campanya és aquesta?

El PSC, el tradicional l'original; l'hereu dels socialistes que eren propers a en Pallach, de ben segur no han trobat lògic l'eslògan. Ni adequat i a sobre, molts d'ells hauran decidit obviar-lo i quedar-se a casa que fa fred.
ERC s'ha vist dinamitada en molts casos per l'abstenció com a càstig però també ha dinamitat els resultats Solidaritat; Reagrupament (nascuda dels que no volien un pacte amb Montilla) i un discurs gastat han fet la resta (no sempre es pot dir que és el partit per aturar al PP).
Mentre, CiU ha mantingut la maquinària molt ben engreixada i ara havia de ser la seva, aprofitant els dubtes dels altres.

Els fets és el que haurem de valorar un cop transcorri el temps, però a hores d'ara, i no cal ser una pitonissa per dir que Mas no vol la independència, ni podrà aconseguir un Concert econòmic, la Camacho ha rebut el vot de la por (contra el independentismo). L'anàlisi potser és massa simple, però així guanyaven els d'ultradreta a la facultat, no feien campanya, i amb l'eslogan "El único voto útil contra el independentismo" aconseguien la meitat dels representants de la facultat. Aleshores també te n'adones que no té un vot ocult, sinó fidel; independenment del fred, la neu, la pluja, el sol... voten; disciplinats com els militars.

La novetat: SCI cal veure si seran treballadors com ho han estat C'S
C'S tot i que és juntament amb el PP un dels partits que considero que apliquen la fal·làcia de que el català persegueix... i ells són víctimes del catalanisme. I em pregunto a Madrid que hi ha llibertat (aquí no n'hi deu haver perquè sempre la reclamen) i podria retolar una empresa només en català?

Ara ve la realitat, i quatre anys de dubtes. Només em ve al cap dues coses; la primera és si CiU és un pacient moribund que revifa abans de la davallada final. L'altre és si realment algú es pensa que es pot salvar res de l'Estatut, quan ja fa poc més d'un any de l'aprovació de la nova reforma de la LOFCA (ara volem canviar les regles del joc?) 
Cal pensar que haurem fer-nos creients i resar molt amb uns polítics amb tant poca vista, realment haurem de fer instàncies per que treballin per la ONCE, perquè de vista poca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada