diumenge, 16 de setembre del 2012

Com bé diu el meu amic i cosí Jordi, els perdedors actuen de manera erràtica.

Un s'adona, veient les notícies i les declaracions abocades des dels portaveus i representants dels dos grans perdedors de les darreres eleccions, ERC i PSC, que aquest dies actuen d'una manera erràtica. 
Les declaracions com sagetes esmolades s'envien amb traïdoria d'una banda a l'altra de les diverses faccions del partit i van ferint els sentiments de tots aquells que habitualment els han donat el vot. Normalment aquest comportament és inherent als partits polítics: diuen coses que no fan.

Una altra visió és la de les enquestes que tenen, assessors com Zaragoza al PSC o Madí a Convergència, van analitzant el pols de la societat, si respira i està viva aleshores pot votar... I per qui votarà a les properes eleccions senyor/a?.
I, segons es noti el pols, actuaran en conseqüència. Donaran publicitat a unes estratègies electorals com l'aposta del PP per una clara expulsió d'immigrants. Fet que certament ha restat vots a Josep Anglada, que s'ha quedat a les portes d'entrar a l'hemicicle.

Ara bé com que les primeres proves es fan dins del partit, no són fidedignes perquè els corrents que hi ha són els que han atorgat els propis càrrecs intermedis, que, per tant, no mossegaran la mà que els alimenta. Si un és partidari de Montilla i militant de base, no l'esbudellarà en públic perquè si puja la Tura/Nadal aleshores pot engrossir la llarga llista de l'atur.

La gran problemàtica és que les idees surten dels assessors. Però moltes vegades ni tant sols d'aquests, sinó que copien fórmules provades i guanyadores en altres conteses electorals, el darrer cas segurament és el "Yes We Can", que algú va fer-ne l'extrapolació a Catalunya amb Sí voto en Mas
D'altres vegades exposen discursos dels que en saben l'autoria (i no són ells mateixos) i els venen com a propis. Però avui en dia la xarxa dóna facilitats per conèixer si hi ha imatges falses/sense nom/copiades (que són reconeixibles a traves de Tineye) altres que filtren textos. Els professors i mestres són uns dels grans coneixedors per a evitar un afusellament d'un text d'un treball aliè, o d'un llibre. Per tant una còpia és fàcil de reconèixer. I per tant haurem de reclamar el producte autèntic: l'Original.

   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada