dijous, 22 de novembre del 2012

Bancarrota de sentiments

De vegades quant trobo una "notícia curiosa" me l'escolto, la redacto en paper i em fa mandra posar-me davant de l'ordinador a picar el text... per això algun cop el contingut queda una mica extemporani, perdoneu-me si podeu...
(redactat el setembre de 2012)

Fent Zàping pels canals televisius espanyols, i mentre feia un mos, abans d'anar-me'n a dormir; en vaig posar un: "Intereconomia TV", i em va sorprendre en molts sentits, primer de tot perquè parlaven de les quotes participatives (quotes preferencials o preferents), de la CAM (una forma d'aconseguir finançament a un cost molt barat per parts dels bancs i a sobre amb un problema, signaven conforme és deute perpetu, quan el banc vol retornar-te'n l'import així ho farà, però per voluntat unilateral d'aquest... podríem entendre fins a cert punt que es un contracte nul perquè conté un vici en la forma les parts no estan en nivells d'equilibri, però això és una altra història.)
I ells explicaven com les participacions de la "Caja de Ahorros del Mediterráneo, CAM" havien arruïnat unes 54.000 famílies.
El documental força interessant, explicava com col·locaren aquestes participacions amb l'ajut de "Lehman Brothers" (actual Nomura), i curiosament era l'empresa on treballava l'actual ministre d'Economia espanyol (Luis de Guindos).

Per acabar-ho d'arrodonir la CAM, ha estat adquirida pel Banc de Sabadell, qui pel fet de quedar-se-la rebrà uns 5000 milions d'Euros de diner per a sanejar-ne els comptes.
Diners que provenen, la meitat del fons de garantia de dipòsits i la resta de diner públic (de tots els nostres impostos)...
I qui no en vol sentir a parlar del deute ocasionat pels anteriors gestors de la CAM? Els propis ex-dirigents (col·locats a dit per òrgans polítics). Potser l'única idea del documental és erosionar la imatge de solvència del Banc Sabadell. Perquè per molt que hi hagi critiques a Rajoy i a De Guindos, l'atac a allò que pugui fer tuf de català és bo per als dirigents d'aquest canal. Dins d'un "totum revolutum" similar al de l'Opa d'Endesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada