dimecres, 14 de setembre del 2011

Sovint una cervesa escumosa pot semblar un got d'orina?

Arran de la lectura d'articles referents a la intervenció de PEMEX (Petróleos de Mexico), en concordància amb Luís del Rivero (Sacyr Vallehermoso) sobre l'empresa REPSOL, participada per "La Caixa", apareix un nom conegut: Demetrio Carceller (haureu de mirar la segona part)

Aquest pot ser un problema de concertació empresarial i al límit de la TRLSA (antiga Llei de Societats anònimes) ja que aquesta maniobra, els deixa al límit legal d'haver de llençar una OPA (Oferta Pública d'Accions) per a adquirir l'empresa.
Juntament amb els problemes internacionals que pot derivar aquesta maniobra, ja que Repsol alhora és accionista de referència a GAS NATURAL i té el 54% d'YPF (Yacimientos Petrolíferos Fiscales Argentins amb Enrique Askenazi) són béns estratègics i escassos, ...i permetrà el govern argentí que una empresa pública mexicana mani sobre les seves reserves?

De la mateixa manera que en un moment donat es va produir una OPA per part de Gas Natural sobre Endesa; hi havia un interès d'unir una gasista amb una elèctrica (utilities al cap i a la fi) però no només era això, era el fet que l'empresa havia fet una provisió de fons de 3000M€ per AMENA (ara ORANGE) que havien quedat alliberats, i era liquidesa al cap i a la fi. Quan encara era pública un directiu (Manuel Pizarro) es blindà el càrrec per 10M€. Aquest va  mantenir-ne "l'espanyolitat", venent-la a la família Entrecanales i E.On alemanya, qui alhora per raons de competència (CNC) va haver de vendre actius als italians d'Enel.

En aquesta petita batalla també hi ha un rerefons econòmic, la desinversió en béns no estratègics: Gas Natural que alhora ha absorvit Fenosa) en la mesura que els reportaria ingressos prou importants als accionistes de referència i amb una mica de sort si també desinverteixen el 46% d'YPF gairebé podran retornar els deutes amb que acometeren aquestes adquisicions (amb la plusvàlua de la venda no estratègica n'obtindria 500M€).

Es famós el sr. Luis del Rivero per alliçonar als empresaris a aprendre a fer negocis, ja que va adquirir la seva participació de la petroliera a través d'un préstec de 4900M€ (dels quals 800M€ li vencen enguany).

Deixo l'enllaç del Consell d'Administració de REPSOL

http://www.laprovincia.es/economia/2011/09/01/triple-rivero-repsol/397246.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada