dimecres, 14 de setembre del 2011

Bankia o el cementiri d'Elefants (del PP)

Amb això no vull dir que altres polítics no tinguin retirs daurats, (com és el cas de l'expresident González, que ara és conseller de Gas Natural amb un sou de 126.000€ bruts per a fer d'assessor o Aznar 156.000€ per assessorar al grup Murdoch).

Però per a mi el més escandalós és el cas de Bankia, una banca rescatada amb 4465M€ de diner public. 
Aquest és el Banc que patrocina esports com el bàsquet o el motociclisme; però també qui va deixar els diners per les fiances dels imputats del cas Gürtel.

Però anem a pams que serà més productiu: l'any 2007 Rodrigo Rato deixa l'FMI en mans d'Strauss-Kahn, i es fogueja a la banca comercial de mans de Lazard, d'ací passa a la divisió internacional del Santander i finalment el febrer de 2010 s'incorpora a Caja Madrid (proposat a dit per la Comunitat d'Esperanza Aguirre).

Realment a banda de la fusió SIP (fusió freda del Sistema Institucional de Protecció que deixà els diners a les  caixes) ha permès salvar una banca amb milers de milions de dèficit, però també que per enèsima vegada puguin blindar-se als càrrecs a polítics afins com en els casos de les antigues empreses públiques Telefonica amb Villalonga indemnitzat amb 35M€, o Manuel Pizarro a Endesa indemnitzat amb 10M€.

Aquesta unió d'entitats de crèdit que realment tenen poc a veure les unes amb les altres és un pedaç que no les salvarà econòmicament ja que tenen mal de ronyó (de la pedra que tenen totes per culpa d'un creixement erroni per via del totxo).
Amb l'ajut del SIP formen BFA "com a banc dolent" i com a filial Bankia com a bo, net del mal de pedra.
Al final acabarà succeint que el banc dolent retornarà a través de fallides a l'estat i el banc bo es mantindrà (una neteja econòmica en tota regla amb diner públic i salvant allò que vulguin salvar).

Ara bé un cop han estat ajudades amb diner públic (que no ha de ser un regal) aquestes entitats haurien de fer plans d'austeritat i pensar en retornar els diners. Quan els EUA ajudaren a la seva banca els limitaren la capacitat de poder fixar-se els sous (ben al contrari que aqui).

A més a més les entitats predominants a la BFA eren controlades pel PP, i això ha permès d'instal·lar-hi els seus acòl·lits, entre els que destaca el Consell executiu format per Rodrigo Rato, José Luís Olivas i Francisco Verdú (expresident de Bancaja). S'han fixat un sou 4 milions d'€ fixos anuals + 6 de variables segons resultats per a cadascun d'ells.
A més a més han fitxat Angel Acebes (créanme que ha sido ETA), qui ha abandonat la política activa rebent una indemnització de 60000€ de diputat per anar a BFA, i segons la Web Noticias Bancarias percebrà un sou de 4,82 milions d'€ els primers 6 mesos!!!!

En un país on els de baix estan/estem pagant aquestes dificultats no pot ser que se'n beneficiïn indiscriminadament aquells que han tingut "poder".


http://genoveses.blogspot.com/2011/09/bankia-un-refugio-para-genoveses.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada